Tuesday, 30 September 2014

Pos Malaysia Spoil!

Assalamualaikum:)

Ehem. Ehem. *clearing throat hehe Morningg all:)

Pagi-pagi lagi mood dah spoil harini. Actually, malam tadi lepas check track and trace, aisya dah excited sebab tak sabar nak tunggu parcel dari pos malaysia. Nak tahu apa isinya? My new spect! Kekeke.

Sebenarnya spect aisya hilang waktu jadi sukarelawan kat Puchong haritu. And I don't even bother to look for it back. Sebabnya? Aisya dah jarang pakai, except for class. Memang blurr gila mata kalau tak pakai spect ni. And the reason aisya jarang pakai despite my blurness is, spect tu dah uzur dah pun. And bingkainya dah agak menyenget and it REALLY hurts bila pakai. So dalam hati time sedar spect tu hilang rasa happy sekejap, finallyyyy I'm going to get myself a new spect^^ (padahal tengah cuba hilangkan rasa bersalah for being sooo careless hehe)

So, last week aisya buat spect baru and we both agreed that the spect will be delivered by mail since I can't pick it up by myself.

And today's morning lepas dah siap-siap nak pegi kelas, aisya check whatsapp and i saw another good news KELAS HARINI CANCEL. Omg! Memang heaven gilaa sebab kelas harini dari pukul 8.00 pagi - 5.00 ptg. Then I quickly went to office to get my parcel. And now, the story begins.

Everything turns into disaster when pak cik kat office tu hand in my parcel. I was like !@#$$% Cer tengok sendiri how's the parcel looks like.



Then aisya sabar lagi, as long as my goods is safe. And bila buka bungkusan tu, I saw the box had a scratch on it. Buts that's not the main point, I just hoping that my spect is safe. Sebab only ppl yang rabun je tahu how it feels like when you went to class everyday and u can see nothing on the screen. You can just hear and jote down everything that the lecturer said and need to review again the uploaded lecture notes every night.

Alhamdulillah. My spect is still in good condition. Lepas try spect tu, selfie2 kejap, send pic kat whatsapp, aisya pun simpan la balik dalam box dia. And you know what?! Box dia tak boleh tutup! Then bila aisya check, I found out ada bahagian kat box yang pecah. Time tu rasa marah gilaaa. And I try to call kedai optometry tu but no one answered, maybe sebab it's still 8.30 a.m. (i want to confirm who's going to responsible for this, either kedai optometry tu or pos malaysia).


Rasa tak adil sangat, and rasanya I'm not the only person that had experience this. Sebelum ni pun ada jugak terbaca blogger yang up entry pasal pos malaysia ni. Actually aisya tak berapa kisah sangat pasal box tu sebab kat rumah pun ada box spect yang lama-lama. It's just that, I feel I was mistreated. Kita percayakan barang-barang kita to be delivered by them safely. Tapi kalau macam ni resultnya, rasa tertipu pun ada sebab we already paid for it. Tambah-tambah lagi sekarang ni ramai yang choose online shopping.

But for sure, I'm not going to let this slide. I'm going to question them and at least I need to know who's the responsible party here. Haihh, sabar je laa.

hugs n kisses:*
Thanks for reading<3

12 comments:

  1. sesapa pun memang bengang kalau jadi cenggini. malah ada kawan2 saya bagitau ada cust yg dapat barang dah kepek. dah tu ada lagi kawan bagitau, diaorang balut la sampul tu dengan tape fragile, orang poslaju boleh cakap, watpe la balut dengan tape tu, kitaorang campak2 jugak barang.

    hmmpphhhhh -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, buat sakit hati je. kalau sampai terkoyak camtu, dah mcam lebih dri campak dah tu. klau dah slalu jadi cmni rsenya lagi puas hati klau pkai service lain mcm GDex,Taqbin, fedex.

      Delete
  2. KALAU kaca baik jgn pos laju..keselamatan mmg tak terjamin..diaorg main campak2 aje barang..nasib spek elok aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu kak pb. nasib elok, dah serik dah lpas nii =.=

      Delete
  3. tak pernah menghadapi situasi yang macam ni dengan poslaju. So far ok. tapi, ada jugak dengar dari kawan-kawan yang barang mereka rosak, ada yang lambat

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum...

    bila baca post nie macam tak berani pulak nak cuba shopping online..

    mselim3

    ReplyDelete
  5. ish3,nak LAJU sangat sampai barang customers pun tak boleh nak handle with care. nasib tak hilang kan.

    ReplyDelete
  6. kes-kes terpencil ni.. sbb kerap jgk pki pos laju.. alhamdulillah ok so far..

    ReplyDelete
  7. Salam singgah..saya dah follow blog awak..harap sudi follow blog
    saya balik :)
    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Laaaa... dah berlubangg?? ermm... spoil betul kan... nie la antara sebab idah tak suka beli barang online...

    ReplyDelete