Monday, 8 September 2014

Officially UKM-ian :)

Assalamualaikum:)

Yuhuuu, hola hola. Happy je kan bunyinya, hikhik mane taknya, orientasi baru habis, baru ade time sikit nak update vlog. huhu

Okayy, cakap pasal orientasi ni, ofkoz la kan, ade story morry yang aisya nak citer uolls. Haha, (gedik sudah aku) =.=

Kisah bermulaaa when I started to fly to KL on the last 31st August. Yup! Naik flight, hehe over takk. Padahal kl-jb tak sampai 4 jam kut kalau drive. Aisya naik flight pun sebab abah yang plan, sebab abah tak dapat hantar, so dengan barang yang banyak menggila tu,  tambah-tambah memang Air Asia ade buat promosi gila-gila murah punya, ape lagi, book trus ler.

Flight aisya pukul 7.10 pagi and sampai klia2 dalam pukul 8.00 pagi. Nak tido dalam flight pun tak sempat, ape yang sempat? Sempat cuci mata pagi-pagi tengok pramugara-pramugara dia. Hahaha seriously! Hensem>< Sejuk je mata pagi-pagi, tak ngantok pun even tak tido langsung malam tu, sibuk duk packing tak habis2 ;) kekeke

Then bila sampai klia2 tu, ade PC or ade yang panggil fasilitator dari Ukm datang jemput. Terharu kejap time tu, sebab pagi-pagi lagi diorang dah tunggu, siap tolong angkatkan luggage, and sediakan bas ke kolej kediaman sekali.

Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan kitorang hari tu. Dari klia2 kitorang ke kolej kediaman Ukm kat Kolej Tun Syed Nasir (KTSN), bukan kat kampus Bangi sebab hanya fakulti farmasi,pergigian dan sains kesihatan je kat Ukm Kl.

yeahh ldk 21!

To cut it short, orientasi kali ni memang best and happening gile. Awesome sangat! One of the reason is, pc-pc nya sangat best and sporting. Bila terpikir balik time orientasi matrik dulu..... nightmare gilaa.
And... yang paling awesome ialah.. ldk kitorang menang Ldk terbaik! (okeh,kembang kejap) hihihi


waktu aku janji mahasiswa baru - DECTAR

And one more thing is, I started to fall in love with Ukm. And feeling proud to be one:) Universiti yang bersifat kebangsaan, memartabatkan Bahasa Melayu. And Insya Allah, I'll try my best to be the red umbrella and graduated as a first class degree holder. UKM. "guardian of the nation"

Thank you Allah for this opportunity.

hugs n kisses:*
Thanks for reading<3

6 comments:

  1. all the best in your future undertakings dear...

    ReplyDelete
  2. tahniah adik, belajar rajin2 ya dan semoga berjaya mengejar impian adik... btw done follow u, follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete
  3. Tahniah, saya pon baru masuk degree gak. Harapnya oklah

    ReplyDelete