Tuesday, 5 August 2014

Salam Aidilfitri 2014

Assalamualaikum:)

Hola hola. Salam aidilfitri. Mohon maaf zahir dan batin. Kita kosong-kosong k:) Wahh, rasanya dah almost 1 year aisya tak update blog. Hehe. Since masuk matrik until now, nak masuk degree dah. And my princess pun dah lebih setahun. How fast the time flies kan?

Raya this year just simple2 je. Mostly preparation last minute. Huhu. Biasanya memang tiap tahun sis ngan aisya akan buat last minute shopping coz ada lelong n senang and tawar menawar. Bab tawar menawar ni memang pass kat sis aisya je, she's the expert. Hehe. And our favourite destination ofc, memang all johorean tahu, pandan city. Mmg sesak and jam gile time malam raya. Even aisya excited bab shopping2 ni, but i admit. I can't beat my sister. Memang energetic sangat!


Selamat Hari Raya! p/s: susah betul nak ajak princess kecik ni selfie -.-"


Talking about raya, tetibe teringat waktu raya kat matrik dulu. First time puasa jauh dari family. Almost tiap2 hari mak n abah akan call. Kat KMNS dulu nasib baik ada bazaar ramadan. So tak la rasa jemu sangat time berbuka dulu. Time tu dapat jugak rasa makanan yg tak pernah rasa sebelum ni, macam.. nasi kerabu. Yup. Nasi kerabu. Huhu.


muka-muka excited nak balik raya #throwbacksem1

Waktu dah nak cuti raya tu, senyum sampai ke telinga, happy sangat, coz aisya jarang balik time kat matrik. Even jb n negeri sembilan tak lah jauh sangat. One of the reason is, life in matric memang hectic. With assignment, tutorial, kuiz.  Especially if u are a science student, those things are piling everyday.  Sebab matric kan fast track. So, u must always keep the momentum, and a reminder: last minute study definitely doesn't work here. Believe me, i had tried n i knew the result. Obviously, its terrible.

Anyway, aisya bersyukur sangat sbb Allah kurniakan aisya roommate yang sekepala, terbaik, bilik yang best, and class S1AP6 yang awesome gile! I just simply love my life there. Lecturers always ready to help. Sporting n easy going. Alhamdulillah. Thank you Allah.

going to love n miss u guys so much <3
thank you for everything FRIENDS:)

Anyway, don't ever forget Gaza in our prayer. #prayforgaza #prayforMH17 #boikotisrael


*hugs and kisses
thanks for reading<3

6 comments:

  1. Yes sayang. Akak batch 12/13.. hehehe seriously akak tak boleh move on dari kenangan matriks. rindu gilaa :((

    ReplyDelete
  2. Aisya!! Selamat hari raya!! Kosong2 ek.. Haha.. I miss that moment too!! Haha tapi gamba kita tak ade la... Huhu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ama!! Rinduuu Haha ade2, nanti aisya update eh:)

      Delete
    2. :') :') pastikan ada....hahaha

      Delete
  3. akk datang berkunjung balas... selamat hari raya adik :) n all the best tau in pursuing your degree..akak pun last minute prepare untuk raya this year..tp thats alright kan yg penting kita happy dan syukur dpt berhari raya kat cni..

    ReplyDelete