Tuesday, 19 August 2014

My princess Qaisara Nabila!







Assalamualaikum:)

Morningg2! Harini terasa rajin sikit diri ni nak update belog. Biasenye blogwalking je (actually cheq tkde idea nak update ape) huhu lately ni rasenya most ppl yang sama batch dengan aisya mesti sama sibuknye jugak nak siapkan barang2 n borang2 ke uni. Agak hectic jgak sebab tinggal less than two weeks je. And that also means that i have only few days left to spend with ppl i love. Kalau dulu time masuk matrik almost setahun tak update blog, so klau degree 4 tahun nii... Ehem ehem, siap sedia untuk dianaktirikan iye blogku kikiki

One thing for sure, i really going to miss my mak n abah's food!!! Seriously! Sampaikan at the moment my life policy is Makan. Makan. Makan. And my weight also Naik. Naik. Naik. Haihh=.= Sebabnya: takot kempunan+rindu masakan mak ngan abah:'( 

And another one is ofc, my princess Qaisara Nabila. Kesayangan kakak sorang nii!


Dah setahun lima bulan dah. And tiap-tiap hari her favourite word is: "Nak! " waktu first time dengar adik mula cakap rase excited sangat sebab dia dah pandai respons bila orang tanya and so on. Tapiii.. bila tiap-tiap hari, tiap-tiap masa she's saying "nakkk! Nakkk! Nakk!" (plus dengan pelbagai tone suara) rase nak gigit-gigit je cuping telinga adik ni(err.. cam pernah dengar je) pun ade huhu menguji iman akak betul jaga adik kecik sorang ni.


For this time being, adik dah pandai cakap sikit2, dia akan ikot orang lain cakap like: "apetu?" And bila tanya dia something let say: "mana buku adik?" She'll respond "hilangg" sambil goyang2kan tangan dia.  kalau belek belek buku, n sampai muka surat last she'll say "habishhh". Bila malam-malam nak tido bacakan al fatihah, surah tiga kul dia pun ikut bca skali n "aminnn". Lagi satu, bila dia bagi toys kat orang lain she'll say terima kasih in her own version "ssshh" je dengar bunyinya

One thing yang buat kitorang surprised is, she know one to ten tanpa kitorang ajar. Mulanya gini, sis aisya saja-saja je try nk ajar dia, "one.." suddenly dia jawab "tuu" then she surprised and proceed to "three.." and adik answered "poo". Sampailah tenn!  Rasenya dia blajar dri tv kot sebab dalam kartun tu kan kadang2 ade ajar kira2 ni. It made me realised for a second, cepat betul dia ikut dari surrounding. So lepas ni kena kawal lebih time dia tengok tv and channel, takut terikut yang bukan-bukan pulak. One thing, Spongebob Squarepants and Tom n Jerry memang forbidden for kids yang baru membesar. Aisya ade baca fakta ni dulu kat newspaper, bukan saje-saje nak auta okayy. For Span Kuning tu rasenya memang obvious sebabnya, and for Tom n Jerry, Oggy and the Cockroaches ni sebab kartun yang bab kejar mengejar and gaduh-gaduh ni is not good for kids, nanti terikut-ikut katanya(my sis's lecturer told her)

For the time being, bukakan nabila Playhouse Disney je(walaupun akaknya ni da jemu tengok kartun-kartun yang sama tiap hari, sampai dah boleh hafal dah=.=). Her favourite kartun all the time is Pocoyo, Mickey Mouse Clubhouse, Timmy Time and Elmo! And her most fav  is Hi5. Memang menari-nari depan tv tengok! Sampaikan akaknya pun terikut skali hohoho



After more than 10 years kat rumah takde baby kecik, and suddenly she came, tetibe rasa meriah sangat rumah. Bila tengah stress pon boleh tergelak tengok perangai dia. Ada satu masa tu aisya rasa down sikit and duduk sorang2 kat bilik and tetibe she came sambil beri salam "ekomm" (part 'komm' tu mmg berdengung dia sebut) and terus hug aisya and suap aisya kopok yang dia tengah makan. Im flustered for a moment and terus hug dia balik. Rasa comforting sangat:) sometimes she'll b soo manja and some other time she'll be like makcik kepoh or kak bedah(we call her sometimes when she's wearing her pink palazzo) huhu

Alhamdulillah. Rasa happy sebab sempat tengok n ada waktu she had her first step, she start learning to talk n so on. She also call me "kakkak" kadang2 dia panggil "aisyyyahh" je(tapi ala-ala whisper sikit). Being the youngest memang slalu kena buli pun dengan kakak, and ade masanya akak yang kena buli dengan dia -,-"
Thats all some about my kesayangan:)

*hugs and kisses
Thanks for reading<3

4 comments:

  1. salam perkenalan... amboii comelnyee adik... :) geram tgk mata dye.. boolat.. :D

    ReplyDelete
  2. Waallaikumsalam..
    aaihhh...lucu banget putri cantiknya yea...sorot matanya bening sebening hatinya yang masih polos.
    semoga kelak jadi putri cantik yang solehah yea

    ReplyDelete