Tuesday, 30 September 2014

Pos Malaysia Spoil!

Assalamualaikum:)

Ehem. Ehem. *clearing throat hehe Morningg all:)

Pagi-pagi lagi mood dah spoil harini. Actually, malam tadi lepas check track and trace, aisya dah excited sebab tak sabar nak tunggu parcel dari pos malaysia. Nak tahu apa isinya? My new spect! Kekeke.

Sebenarnya spect aisya hilang waktu jadi sukarelawan kat Puchong haritu. And I don't even bother to look for it back. Sebabnya? Aisya dah jarang pakai, except for class. Memang blurr gila mata kalau tak pakai spect ni. And the reason aisya jarang pakai despite my blurness is, spect tu dah uzur dah pun. And bingkainya dah agak menyenget and it REALLY hurts bila pakai. So dalam hati time sedar spect tu hilang rasa happy sekejap, finallyyyy I'm going to get myself a new spect^^ (padahal tengah cuba hilangkan rasa bersalah for being sooo careless hehe)

So, last week aisya buat spect baru and we both agreed that the spect will be delivered by mail since I can't pick it up by myself.

And today's morning lepas dah siap-siap nak pegi kelas, aisya check whatsapp and i saw another good news KELAS HARINI CANCEL. Omg! Memang heaven gilaa sebab kelas harini dari pukul 8.00 pagi - 5.00 ptg. Then I quickly went to office to get my parcel. And now, the story begins.

Everything turns into disaster when pak cik kat office tu hand in my parcel. I was like !@#$$% Cer tengok sendiri how's the parcel looks like.



Then aisya sabar lagi, as long as my goods is safe. And bila buka bungkusan tu, I saw the box had a scratch on it. Buts that's not the main point, I just hoping that my spect is safe. Sebab only ppl yang rabun je tahu how it feels like when you went to class everyday and u can see nothing on the screen. You can just hear and jote down everything that the lecturer said and need to review again the uploaded lecture notes every night.

Alhamdulillah. My spect is still in good condition. Lepas try spect tu, selfie2 kejap, send pic kat whatsapp, aisya pun simpan la balik dalam box dia. And you know what?! Box dia tak boleh tutup! Then bila aisya check, I found out ada bahagian kat box yang pecah. Time tu rasa marah gilaaa. And I try to call kedai optometry tu but no one answered, maybe sebab it's still 8.30 a.m. (i want to confirm who's going to responsible for this, either kedai optometry tu or pos malaysia).


Rasa tak adil sangat, and rasanya I'm not the only person that had experience this. Sebelum ni pun ada jugak terbaca blogger yang up entry pasal pos malaysia ni. Actually aisya tak berapa kisah sangat pasal box tu sebab kat rumah pun ada box spect yang lama-lama. It's just that, I feel I was mistreated. Kita percayakan barang-barang kita to be delivered by them safely. Tapi kalau macam ni resultnya, rasa tertipu pun ada sebab we already paid for it. Tambah-tambah lagi sekarang ni ramai yang choose online shopping.

But for sure, I'm not going to let this slide. I'm going to question them and at least I need to know who's the responsible party here. Haihh, sabar je laa.

hugs n kisses:*
Thanks for reading<3

Wednesday, 10 September 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !



Assalamualaikum:)

BEN ASHAARI


Latar Belakang Saya
1. Nama diberi Siti Aisyah binti Ahmad. Umur 19 tahun 2 hari, hehe. Berasal dari Johor Bahru. Seorang pelajar dari UKM kampus KL. Few things about me: obsessed with green color and I love frogs! haha pelik kan? tapi bukan frog yang beso-beso tu tau, yang kecik comel-comel tu je! huhuhu blogging hanyalah sebagai hobi aisya, dan salah satu bad habit waktu berblog yang cuba diatasi ialah: suka guna bahasa rojak (english+bahasa melayu) T.T some ppl are sensitive about this matter, so here I'm deeply apologize :)
mula berblogging dari Mac 2013, tapi tak aktif sejak masuk matrik dulu =.="

Kelebihan Blog Saya
2.  err kenapa iye? Sejujurnya blog ni kebanyakannya tentang aisya, my personal life, interesting things around me and so on. So,dari segi kelebihan biarlah pembaca sendiri yang decide (boleh plk iye camtu hehe:P) I love to make new friends, blogwalking, aisya suka baca cerita tentang kehidupan orang lain and learn things from them:)

Impian Sebagai Blogger
3.  Impian bila jadi blogger? Aisya harap blog aisya dapat bagi inspirasi dan kebaikan kepada orang lain (dapat kumpul pahala sekali^^). Not more than that. Sebabnya, as mentioned above, blogging hanyalah sebagai hobi, dan aisya harap hobi aisya ni dapat bantu orang lain (contohnya bila aisya share tips and so on). dan harap-harap sangat korang tak bosan baca blog nii T.T

Done!

Tarikh tutup malam ni jam 8 malam (11 September 2014). Jom join sekali^^

hugs n kisses:*
Thanks for reading<3

Tuesday, 9 September 2014

Apabila anda menceritakan masalah kepada orang yang salah

Assalamualaikum:)
Panjang tak tajuk entry kali ni? Hehe Mukadimah dulu jap, act, Im a loner now. Huaaaa, sedih sangat! Sebabnya? Aisya sorang je yang takde roomate lgi T.T dear roomate, dimanakah anda?? Serious, bosann sangat! Duk cakap sorang-sorang, bebel sorang-sorang, tido sorang-sorang. Time nilah rasa rindu sangat kat roomate lama, time kat matrik dulu. Kalau nak tido, teringat kat shat, kalau nak main-main,kacau-kacau teringat kat dila, kalau nak borak time study teringat kat wanis. :')
Tapi ape kena-mengena dengan tajuk entry? Nah,cer baca ni.



Seriously, malam tadi nightmare. Aisya asyik mimpi bukan-bukan je. I hate to admit, but yes, aisya penakut SIKIT. Sikit je tau! Huhuhu
Tapi rasanya lama-lama nanti baru okey kot. Insya Allah. Please pray for me that I will get over my fear as soon as possible. T.T
But yeah, dont feel offended guys. Im not going to blame u all. Haha anyway waktu-waktu aisya kesepian takde roomate ni, u guys really made my day! Thank u n I love each of S1AP6 from the bottom of my heart:)
Tapii, one thing. I found some of the benefits of not having a roomate. Nak tau ape? Hehe I can use her wardrobe untuk sangkut baju2 aisya, use her table to iron my clothes n bole pasang lagu kuat sikit. Hahahaha (gelak jahat)
Thats all from me today. Class will start soon n definetely, bersawang lah blog ni balik. Hohoho

Hugs n kisses:* Thanks for reading<3

Monday, 8 September 2014

Officially UKM-ian :)

Assalamualaikum:)

Yuhuuu, hola hola. Happy je kan bunyinya, hikhik mane taknya, orientasi baru habis, baru ade time sikit nak update vlog. huhu

Okayy, cakap pasal orientasi ni, ofkoz la kan, ade story morry yang aisya nak citer uolls. Haha, (gedik sudah aku) =.=

Kisah bermulaaa when I started to fly to KL on the last 31st August. Yup! Naik flight, hehe over takk. Padahal kl-jb tak sampai 4 jam kut kalau drive. Aisya naik flight pun sebab abah yang plan, sebab abah tak dapat hantar, so dengan barang yang banyak menggila tu,  tambah-tambah memang Air Asia ade buat promosi gila-gila murah punya, ape lagi, book trus ler.

Flight aisya pukul 7.10 pagi and sampai klia2 dalam pukul 8.00 pagi. Nak tido dalam flight pun tak sempat, ape yang sempat? Sempat cuci mata pagi-pagi tengok pramugara-pramugara dia. Hahaha seriously! Hensem>< Sejuk je mata pagi-pagi, tak ngantok pun even tak tido langsung malam tu, sibuk duk packing tak habis2 ;) kekeke

Then bila sampai klia2 tu, ade PC or ade yang panggil fasilitator dari Ukm datang jemput. Terharu kejap time tu, sebab pagi-pagi lagi diorang dah tunggu, siap tolong angkatkan luggage, and sediakan bas ke kolej kediaman sekali.

Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan kitorang hari tu. Dari klia2 kitorang ke kolej kediaman Ukm kat Kolej Tun Syed Nasir (KTSN), bukan kat kampus Bangi sebab hanya fakulti farmasi,pergigian dan sains kesihatan je kat Ukm Kl.

yeahh ldk 21!

To cut it short, orientasi kali ni memang best and happening gile. Awesome sangat! One of the reason is, pc-pc nya sangat best and sporting. Bila terpikir balik time orientasi matrik dulu..... nightmare gilaa.
And... yang paling awesome ialah.. ldk kitorang menang Ldk terbaik! (okeh,kembang kejap) hihihi


waktu aku janji mahasiswa baru - DECTAR

And one more thing is, I started to fall in love with Ukm. And feeling proud to be one:) Universiti yang bersifat kebangsaan, memartabatkan Bahasa Melayu. And Insya Allah, I'll try my best to be the red umbrella and graduated as a first class degree holder. UKM. "guardian of the nation"

Thank you Allah for this opportunity.

hugs n kisses:*
Thanks for reading<3

Tuesday, 19 August 2014

9 Awesome Blogs Of The Month

Assalamualaikum:)




Segmen ini akan berlangsung selama 9 hari bermula hari ini Rabu 20/08/2014 sehingga Khamis ini 28/08/2014 jam 12.00 malam.

Jom join!

My princess Qaisara Nabila!







Assalamualaikum:)

Morningg2! Harini terasa rajin sikit diri ni nak update belog. Biasenye blogwalking je (actually cheq tkde idea nak update ape) huhu lately ni rasenya most ppl yang sama batch dengan aisya mesti sama sibuknye jugak nak siapkan barang2 n borang2 ke uni. Agak hectic jgak sebab tinggal less than two weeks je. And that also means that i have only few days left to spend with ppl i love. Kalau dulu time masuk matrik almost setahun tak update blog, so klau degree 4 tahun nii... Ehem ehem, siap sedia untuk dianaktirikan iye blogku kikiki

One thing for sure, i really going to miss my mak n abah's food!!! Seriously! Sampaikan at the moment my life policy is Makan. Makan. Makan. And my weight also Naik. Naik. Naik. Haihh=.= Sebabnya: takot kempunan+rindu masakan mak ngan abah:'( 

And another one is ofc, my princess Qaisara Nabila. Kesayangan kakak sorang nii!


Dah setahun lima bulan dah. And tiap-tiap hari her favourite word is: "Nak! " waktu first time dengar adik mula cakap rase excited sangat sebab dia dah pandai respons bila orang tanya and so on. Tapiii.. bila tiap-tiap hari, tiap-tiap masa she's saying "nakkk! Nakkk! Nakk!" (plus dengan pelbagai tone suara) rase nak gigit-gigit je cuping telinga adik ni(err.. cam pernah dengar je) pun ade huhu menguji iman akak betul jaga adik kecik sorang ni.


For this time being, adik dah pandai cakap sikit2, dia akan ikot orang lain cakap like: "apetu?" And bila tanya dia something let say: "mana buku adik?" She'll respond "hilangg" sambil goyang2kan tangan dia.  kalau belek belek buku, n sampai muka surat last she'll say "habishhh". Bila malam-malam nak tido bacakan al fatihah, surah tiga kul dia pun ikut bca skali n "aminnn". Lagi satu, bila dia bagi toys kat orang lain she'll say terima kasih in her own version "ssshh" je dengar bunyinya

One thing yang buat kitorang surprised is, she know one to ten tanpa kitorang ajar. Mulanya gini, sis aisya saja-saja je try nk ajar dia, "one.." suddenly dia jawab "tuu" then she surprised and proceed to "three.." and adik answered "poo". Sampailah tenn!  Rasenya dia blajar dri tv kot sebab dalam kartun tu kan kadang2 ade ajar kira2 ni. It made me realised for a second, cepat betul dia ikut dari surrounding. So lepas ni kena kawal lebih time dia tengok tv and channel, takut terikut yang bukan-bukan pulak. One thing, Spongebob Squarepants and Tom n Jerry memang forbidden for kids yang baru membesar. Aisya ade baca fakta ni dulu kat newspaper, bukan saje-saje nak auta okayy. For Span Kuning tu rasenya memang obvious sebabnya, and for Tom n Jerry, Oggy and the Cockroaches ni sebab kartun yang bab kejar mengejar and gaduh-gaduh ni is not good for kids, nanti terikut-ikut katanya(my sis's lecturer told her)

For the time being, bukakan nabila Playhouse Disney je(walaupun akaknya ni da jemu tengok kartun-kartun yang sama tiap hari, sampai dah boleh hafal dah=.=). Her favourite kartun all the time is Pocoyo, Mickey Mouse Clubhouse, Timmy Time and Elmo! And her most fav  is Hi5. Memang menari-nari depan tv tengok! Sampaikan akaknya pun terikut skali hohoho



After more than 10 years kat rumah takde baby kecik, and suddenly she came, tetibe rasa meriah sangat rumah. Bila tengah stress pon boleh tergelak tengok perangai dia. Ada satu masa tu aisya rasa down sikit and duduk sorang2 kat bilik and tetibe she came sambil beri salam "ekomm" (part 'komm' tu mmg berdengung dia sebut) and terus hug aisya and suap aisya kopok yang dia tengah makan. Im flustered for a moment and terus hug dia balik. Rasa comforting sangat:) sometimes she'll b soo manja and some other time she'll be like makcik kepoh or kak bedah(we call her sometimes when she's wearing her pink palazzo) huhu

Alhamdulillah. Rasa happy sebab sempat tengok n ada waktu she had her first step, she start learning to talk n so on. She also call me "kakkak" kadang2 dia panggil "aisyyyahh" je(tapi ala-ala whisper sikit). Being the youngest memang slalu kena buli pun dengan kakak, and ade masanya akak yang kena buli dengan dia -,-"
Thats all some about my kesayangan:)

*hugs and kisses
Thanks for reading<3

Wednesday, 13 August 2014

DEGREE: Audiology in UKM

Assalamualaikum:)


Seperti yang semua tahu, on 12th August ni result upu utk lepasan STPM/setaraf keluar. So, no exception for me. Sempat tido lima jam je malam tadi, sebab dupdap punya pasal. neves sangat! Takut tak dapat kos yang dimintak.




Actually, on Mei haritu aisya ada pegi UKM for interview on course dentistry. Tapi nak buat macam mane, tkde rezeki:( but i think, the main reason i fail on the interview is, the ujian kemahiran or entah apape lah namanya tu

On the test, they provide us with pencil, ruler, wire, n pelbagai jenis playar. Ade jenis playar yang memang tak pernah ku jumpa seumur hidup ni -,-" and they gave instructions(ofc in english) asking us to do this and that. And i was dumbdounded. Tergaru-garu kepala. Wayar tu dah la keras giler, habis tercucuk-cucuk tangan haku. Merah-merah lagi. Nasib baik nurse tu baik. They gave me hints, about which playar I should use n so on. Main hentam aje la, tapi memang macam ular kena palu wire aisya tu. Maluuu kat nurse yang tolong soletepkan tu. Hehe but the chinese girl yang duduk depan aisya, memang wow wire dia. Kemas je. Siap kena puji lagi dengan nurse. Takpe la, hamba sedor diri ni, memang fail bab kerja-kerja tangan ni.

Actually ujian tu untuk menguji kemahiran tangan kita, untuk pasang braces, buat gigi palsu n so on. So, memang bukan rezeki latu. Bila panel tanya, "berapa bintang yang awak nak bagi untuk hasil kerja awak ni?" i just burst into laughter. And i just being frank by saying "2 bintang?"

Haha even tak dapat, it will be one of my unforgettable memory. My interview momory. Haha But that day, i really had fun. Not becoz of the interview, obviously, but bcoz im staying over at my sis place in IIUM Gombak. Ya Allah, sangat cantik and besar! Lagi-lagi masjid dia. Masjid Sultan Haji Ahmad Shah. Subhanallah, lawa sangat! Tapi sayanggg, tak sempat nak snap2. Nak pusing2 UIA punya pasal, aisya siap merayu kat abah, mintak nak sleep over for one more night kat hostel kakak. Yup! I slept in her compartment/hostel/mahallah or whatever u call it. Diseludup masuk, sorry. Hehe still, its a wonderful experience.
Masjid Sultan Haji Ahmad Shah cantik kan?

So, back to the real topic now. Jauh sangat melalut ni, dari ukm boleh pulak bercerita sampai uiam. Haihh.

So,my first reaction bila tengok UKM, i said YAY! and Alhamdulillah sangat! But bila baca terus ke bawah and I saw: Audiology. I was like, apa?! Adoii, ape pulak tuu? Check balik print out permohonan haritu, audiologi in UKM is my second choice. Nampak tak permainannya di situ, main mohon aje -,-" But actually, aisya bukan main mohon pun. I applied it carefully n thoroughly. I applied for audiolgy pun sebab waktu kat matrik dulu ada talk pasal university. And the representative for USM ada cakap yang course yang paling jarang student apply is audiology and speech pathology. Tapi Malaysia mermerlukan ramai audiologist di hospital-hospital. So aisya pun terfikir, why don't I give it a try? Cuma ada 3 universiti je yang tawarkan course ni, that is: UKM,USM and UIAM. Apelagi, terus tanya encik Google. Here's some of the info about the course:

Audiologists, identify hearing and balance disorders, provide rehabilitative services, assess amplification devices and instruct patients in their care, prepare future professionals in colleges and universities, and serve as consultants to government and industry on issues concerning environmental, and noise-induced hearing loss.
A Doctor of Audiology (e.g. AuD) is an independent professional who specializes in diagnosing, managing, and treating hearing- and balance-related disorders. Audiologists treat patients from birth through adulthood.
In providing hearing care, audiologists:
  • Diagnose and treat hearing problems, including balance function and disorders.
  • Treat most hearing impairments through modern hearing technology, including programmable and digital hearing aids and other hearing assistive technology systems.
  • Program cochlear implants and serve on multidisciplinary cochlear implant teams.
  • Develop and implement prevention, screening and early detection programs.
  • Recommend hearing protection in industrial, military, travel, music, and other settings.
  • Provide treatment services to enable individuals to communicate effectively.
Audiology is closely connected to the field of speech-language pathology (SLP). Some audiologists also become certified speech-language pathologists, but each profession is a distinct career in its own right.

In other word audiologist ni macam pakar pendengaran and balancing. Cer ingat balik time belajar sains dulu, telinga kita memang ada kena mengena dengan balancing kita. Time cari kat internet tu memang tak banyak pasal audiologist. Rupa-rupanya course ni memang jarang orang pilih. Sebabnya tu aisya tak pasti. But for sure, currently Malaysia memang kekurangan audiologist.

"Mula diwujudkan dalam Kementerian Kesihatan Malaysia pada tahun 2001 , Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Audiologi. Bermula di UKM (1996), UIA (2005) dan USM (2006)
Kini terdapat 90 orang audiologist di seluruh Malaysia:
56 - di hospital kerajaan
6 – di hospital swasta
20 – di Universiti
4 – di kedai alat bantu pendengaran
2 – membuka pusat pendengaran"
taken from here on 'August 2008
So, I made my mind and think positively. Insya Allah, mungkin aisya bole bawa course ni, thats why Allah pilih aisya untuk course ni. Audiology ni under Sains Kesihatan so most probably kampus nanti kat Jalan Raja Muda Aziz,Kuala Lumpur the same place I had my interview :') harap-harap everything is going well. aminn.
Insya Allah kalau takde aral melintang, 1 September ni dah boleh register. adoii, From all months, why it must be September! looks like im going to spent my birthday alone:(( takknakkkk!

UKM, wait for me yaa;)
P/S: dear seniors, please look after this junior ya, I'll behave well:) (sambilbuatnaughtyfacehaha)

*hugs n kisses
Thanks for reading<3

Segmen: Bloglist Ogos 2014 By PERMATABIRU"

Assalamualaikum:)




Credit to: akak permatabiru comel;)

Tarikh tutup: 14 Ogos 2014
                         12.00 tengah hari

*hugs n kisses
Thanks for viewing:)

Friday, 8 August 2014

Korean Drama 2014

Assalamualaikum:)

Morninggg! Ehem. Rasa awkward kejap sebab lama sangat tak update blog. Huhu. Since now aisya tengah holidays, so most of my time i spend with korean dramas. Hehe. Setelah lama tinggalkan drama2 ni, now im back! Terkejut jugak sebab sebelum ni around 2013, sorry to say tak banyak drama yg best2. I mean, bukan tak best cuma maybe just not compatible with me. So I'm a bit startled because on 2014, they came up with really great dramas. Nak tau drama ape? Check this out:

It's okay, thats love



Synopsis
Based in a mental clinic, this drama portrays the life and love of modern day people. Love can sprout from the most unexpected places and in the most crowded minds.
Jang Jae Yul (Jo In Sung) is a famous mystery novelist and popular radio DJ who suffers from obsessive-compulsive disorder (OCD). When he meets Ji Hae Soo (Gong Hyo Jin), a first-year psychiatry fellow at the hospital where he is being treated, they help each other work through their deep-rooted emotional issues. But how will Jo Dong Min (Sung Dong Il), Hae Soo’s senior colleague and first love, and Lee Pul Ip (Yoon Jin Yi), Jae Yul’s girlfriend, feel about their growing closeness?

Review
Drama ni memang best! One of the reasons is,the actors! Zo in sung from 'that winter the wind blows' and gong hyo jin from 'the greatest love'. Sukaa sangat. Ada Lee Kwang Soo n Exo D.O lagi. Background cite ni mostly about Hye Soo, seorang psikatri yang suka marah-marah n Jae Yul, a daring n mysterious author. Their acting memang terbaik n spontanous. Who knows, seorang psikatri pun ada mental illness and for the male lead, dia ada penyakit iaitu: he cannot sleep on bed, he only sleep in a bathroom. Pelik kan? Drama ni macam membuka minda kita pasal people yang sakit mental. "A cancer patient, or any patient, they gain people's sympathy. But why a mental patient can't?".  Aisya tengah follow drama ni lepas you're all surrounded. Its worth watching, but i think kalau untuk budak sekolah, it MIGHT be a bit boring for them but who knows, right?

Fated To Love You



Synopsis
A remake of the hit 2008 Taiwanese drama “Fated to Love You“.
Lee Gun (Jang Hyuk) is the president of a family company that produces shampoos and soaps. He is deeply in love with a ballerina. Meanwhile, Kim Mi Young (Jang Na Ra) works as a secretary in a law firm. Her nickname is “Post-it” (sticky note). She earned this nickname because she is so complaisant that her colleagues dump trivial chores on her.
Lee Gun and Kim Mi Young’s paths cross. Fate and a pair of misfit conspirators cause them to pass a befuddled night together, unintentionally. She becomes pregnant….

Review
Actually, for this drama, aisya dah pernah tengok taiwanese version punya. Meleleh air mata tengok taiwanese version dia. Tapi gila-gila jugak pelakon dia. For the korean version, believe me, its MUCH better. Its a bit different than the original version, but still, it's the best! Asyik sengih sorang-sorang je tengok cite ni, hehe. Actress dia, Jang Na Ra sangat innocent, kesian pun ade, geram pun ade. One thing, cite ni full of emotion:) 

You're All Surrounded



Synopsis
"You're All Surrounded" follows 4 twenty-something-year-old rookie detectives at a police station in Gangnam, Seoul, South Korea.
The 4 rookie detectives are Eun Dae-Koo (Lee Seung-Gi), Eo Soo-Sun (Go Ara), Park Tae-Il (Ahn Jae-Hyeon) and Ji Kook (Park Jung-Min) arrive at the Gangnam Police Station for their first day of work. None of the rookie detectives dreamed of becoming a detective. They then meet Seo Pan-Seok (Cha Seung-Won) for the first time. Seo Pan-Seok is the Chief Investigator for the #3 team.
Meanwhile, Eun Dae-Koo recognizes Seo Pan-Seok. He hasn't forgotten him in 11 years.

Review
One of my favourite dramas! Cite ni about police, detective, murder case, investigation. Aisya memang minat cite2 camni. Lebih-lebih lagi ada Lee Seung Gi. He's the main reason i watched this drama, and i found out that its really worth watching. Best! Rasa excited sebab dapat tengok detective siasat case, from cctv, and so on. But tak banyak sangat lovey dovey dalam cite ni. 

My Love From Another Star



Synopsis
Do Min-Joon is an alien who landed on Earth 400 years ago during the Joseon Dynasty period. Do Min-Joon possesses a near perfect appearance and enhanced physical abilities involving his vision, hearing and speed.
Do Min-Joon holds a cynical view to human beings, but he falls in love with actress Cheon Song-Yi.

Review
Actually drama ni aisya tengok waktu kat matrik dulu. For those yang logical n memang tak suka cite yang fantasi2, yang ala-ala alien n superpower bagai ni, tak usah la tengok iye. Best layan cite ni, sambil cuci mata tengok Kim Soo Hyun tu. Huhu. Actress dia, Jun Ji Hyun pun okay, klakar sangat n santai. 

The Heirs



Synopsis
It’s the story of a group of super rich high school students who are projected to take over their family business empire. These young people deals with love and friendship.

Review
Pendek kan synopsis dia. Hehe. Saje je. Sebab rasanya most of ppl dah tengok kan? Dulu layan cite ni kat matrik. Both roommate aisya suka Kim Tan, the other one, Shat and me suka Young Do. Sebab utama tengok cite ni pun sebab ada Kim Woo Bin. Meltingg. Time matrik tu, sampai ada demam The Heirs lagi, semua duk cite pasal The Heirs je. Mahu taknya, sejuk je mata tengok, hensem-hensem hero2 dia tu. Haha. Hilang jap stress nak study.

One more k! For the last one, aisya memang nak recommend sangat movie ni :

Miracle in Cell No 7



Synopsis
"A Gift from Room 7" is a 2013 South Korean film starring Ryu Seung-ryong, Kal So-won and Park Shin-hye. The film is a heartwarming comedy and family melodrama about a mentally challenged man wrongfully imprisoned for murder who builds friendships with the hardened criminals in his cell, and they help him see his daughter again by breaking her in.

Review
Maybe ramai yang dah tahu pasal movie ni coz dah release tahun lepas. Tapi still, sape yang tak tengok lagi, u guys must watch it. Meleleh air mataa tengok sampai adik aisya pun pelik. Biasanya akak dia ni senyum je kalau tengok movie, tetibe pulak nangis. Hehe.  
I know i cant describe all the drama well. Tapi, its just something that i recommended, myself. I did enjoy watching them. Other korean drama yang best for 2014, emergency couple(sape yg suka tengok sugery, and kes-kes doktor kat emergency room memang patut lah tengok iye) and hotel king (tak tengok lagi but some ppl cakap best). One more thing, perasan tak review dramanya makin sikit, hehe. Kemalasan untuk menaip;) Thats all from me. Enjoy watching buddies:)

*hugs and kisses
Thanks for reading <3

Tuesday, 5 August 2014

Salam Aidilfitri 2014

Assalamualaikum:)

Hola hola. Salam aidilfitri. Mohon maaf zahir dan batin. Kita kosong-kosong k:) Wahh, rasanya dah almost 1 year aisya tak update blog. Hehe. Since masuk matrik until now, nak masuk degree dah. And my princess pun dah lebih setahun. How fast the time flies kan?

Raya this year just simple2 je. Mostly preparation last minute. Huhu. Biasanya memang tiap tahun sis ngan aisya akan buat last minute shopping coz ada lelong n senang and tawar menawar. Bab tawar menawar ni memang pass kat sis aisya je, she's the expert. Hehe. And our favourite destination ofc, memang all johorean tahu, pandan city. Mmg sesak and jam gile time malam raya. Even aisya excited bab shopping2 ni, but i admit. I can't beat my sister. Memang energetic sangat!


Selamat Hari Raya! p/s: susah betul nak ajak princess kecik ni selfie -.-"


Talking about raya, tetibe teringat waktu raya kat matrik dulu. First time puasa jauh dari family. Almost tiap2 hari mak n abah akan call. Kat KMNS dulu nasib baik ada bazaar ramadan. So tak la rasa jemu sangat time berbuka dulu. Time tu dapat jugak rasa makanan yg tak pernah rasa sebelum ni, macam.. nasi kerabu. Yup. Nasi kerabu. Huhu.


muka-muka excited nak balik raya #throwbacksem1

Waktu dah nak cuti raya tu, senyum sampai ke telinga, happy sangat, coz aisya jarang balik time kat matrik. Even jb n negeri sembilan tak lah jauh sangat. One of the reason is, life in matric memang hectic. With assignment, tutorial, kuiz.  Especially if u are a science student, those things are piling everyday.  Sebab matric kan fast track. So, u must always keep the momentum, and a reminder: last minute study definitely doesn't work here. Believe me, i had tried n i knew the result. Obviously, its terrible.

Anyway, aisya bersyukur sangat sbb Allah kurniakan aisya roommate yang sekepala, terbaik, bilik yang best, and class S1AP6 yang awesome gile! I just simply love my life there. Lecturers always ready to help. Sporting n easy going. Alhamdulillah. Thank you Allah.

going to love n miss u guys so much <3
thank you for everything FRIENDS:)

Anyway, don't ever forget Gaza in our prayer. #prayforgaza #prayforMH17 #boikotisrael


*hugs and kisses
thanks for reading<3