Wednesday, 22 May 2013

Morning:)

Assalamualaikum:)





Morningg semua! *dah pening sangat nak pilih tajuk entry,hehe. Firstly, maaf sangat sebab dah lama aisya tak update. Aisya sibuk sikit buat preparation untuk ke matrik. Tinggal less than one week je lagi:'( Most of the preparation aisya buat dengan sis since sis aisya tengah cuti sem sekarang ni kan. Thanks kakak sayangg sebab sudi teman aisya;)

Tetibe rajin pulak mood harini nak update blog ni kan,huu. Actually pagi tadi aisya google pasal matrikulasi aisya nanti,KMNS. And u know what, kebanyakan respons dari senior2*dahpanggilseniorpulasekarang,keke memang best. Rasa excited pula. hohoho. Most of them awal2 lagi dah bagitau yang orientation week nanti memang tough dan akan tak cukup tido*dah boleh imagine muka dengan pandaeye. Banyak jugak tips yang aisya dapat, apa yang patut beli, modul kat sana nanti and so on. Tapi aisya konfius sikit bab modul ni. Kita kena choose between these three moduls:
modul 1: fizik,kimia,bio,math
modul 2: fizik,kimia,math ,sc komp
modul 3: bio,kim,math,sc komp..

Aisya konfius nak pilih modul 1 atau 3. Kalau boleh nak elak dari fizik tapi takut nak choose sc komp. Tengoklah nanti ye. Anyway,thank youu bloggers n senior yang sudi share psal kmns nii:) I'll be a good student kay. *hohoho


By the way,nak story sikit ni. Sabtu lepas, aisya dengan sis aisya pegi Giant Tampoi, sebab nak shopping beli barang2 kan. Kitorang sampai Giant je dah pukul 9 malam, nasib baik on weekends Giant tutup pukul 12 midnight kan. Thank u Giant:) hehe. Lists barang memang banyak gilaa, but seems like time tu tak ramai sangat orang, so we were just goofing around, plus window shopping skali. huhu.

After shopping, *memang dah lapar giler time nii, kitorang gi counter la kan, nak bayar. And the best part is, waktu kat cashier tu kitorang cam peliks je sebab abang cashier tu tak hand in plastic beg pon. *dalam hati dah start nak berasap sbb cam slow motion je abang ni buat keje kan (sebab mmg dah nak midnight kan, penat le tuu)

"Nak plastik boleh?" dengan sangat sopan aku bertanye.
"Sorry dik. Harini hari sabtu, NO PLASTIC BAGS"  Toingg! Rasa macam nak terhempap aje kepala dengar. Seriously, barang yang kitorang beli memang banyak! Duhh,headache betul. Acaner ni?
Then sis aisya tanya, "Tak boleh beli ke? "
"Tak sebab plastic size besar dah habis".

Aunty kat belakang tu nak senyum pun ade, tahan gelak pon ade. Patutla aisya cam pelik je bila tengok most of them beli barang sikit2 je. Kitorang langsung boleh tak ingat yang haritu shopping mall memang tak provide plastic bags. And, in the end kitorang bawa troli tu kat kete sambil bebel sorang2.

Alhamdulillah sebab dalam kereta ade plastik hitam *iye, plastik hitam yang beso tuu. Still better than humban semua barang2 tu terus dalam kete kan.

lebih kurang cam gini rupe kitorang malam tu:P hikhik

Fyi, ni bukan first time kitorang kena camni. Last time kita kena waktu kat The Store. Time tu kitorang beli buah. Fuhh.. Nasib baik beli sikit je.

And lastly, tlg doakan aisya supaya dapat adapt kat KMNS nanti ASAP, get good results, and make my parents n family proud of me, and able to fulfill my -stillunclearambition- hehe. But most probably I'll choose medic. Tapi taktau nak jadi dentist,surgeon atau gynecologist. Ya Allah,permudahkanlah segala urusanku:)

P/S: Special task for you. Cer kira berapa banyak "kan" dalam entry ini. huhu,justkidding:)

-Short and sweet-
thanks for reading<3

3 comments:

  1. morning ;) brthn lah mse orentasi week tu nnt hewhew . compem2 mte brlbm. jngn lpe pkai garnier ok ! good luck at matrix nnt <3 . haha klkr lah cerita bout plastic bag tu .. ika x prnh kene plak maybe soon hehe .. blaja elok2 :)

    ReplyDelete
  2. hai nice entry .mind follow me dyanasan-budakbosan.blogspot.com ;D

    ReplyDelete