Sunday, 5 May 2013

Matrikulasi? Yes:)

Assalamualaikum:)

Yup! Aisya dapat matriks Negeri Sembilan (KMNS). Waktu  first day check tu,I was like, What? Negeri Sembilan? Huaaaa.

Act, Aisya lebih prefer kat Tangkak sebab lebih dekat kan. But, maybe its a sign, to show that finally, I need to know what being independence really is. Yela kan, before this, aisya tak pernah lagi stay jauh-jauh dengan family, apalagi nak stay kat hostel. Time nak check tu, aisya check dengan sis. Risau jugak kalau tak dapat.  Coz for your information, before this, aisya ada mohon JPA and asasi UM but unfortunately, dua-dua tak dapat. :'( So,macam dah down sikit lepas tu.

Special thanks to people around me, yang selalu nasihat and convinced aisya, esp mak, my only beloved sister, Fathiah, Hasanah and friends. Sis, u are right dear, rezeki ada di mana-mana, just don't ever lose your faith to Allah:)

But Im still in dilemma, whether nak pergi atau tak. Cause I still need to wait for keputusan UPU, on this 6th May. Tapi, rasanya I will choose Matriks kot. Sebab masa dia lebih pendek kan. For this time being, aisya sedang packing barang sikit-sikit, buat list barang-barang yang perlu pack up and of course after this is, shopping:) hehe. Rasa kekok sangat bila nak pack barang-barang tu. rasa macam, "ohh noo! I will not be in my dreamland anymore!". Yeah, I am a type of person that think that my house and my bedroom is the most pleasant and best place in the world:) heee.

Seriously, aisya memang risau sebab takut tak dapat adapt kat sana nanti. But I think my parents will concern more than I am. Because Im a worrisome daughter. hehe. Plus, I never be apart from them and I admit, I am daddy's girl:) Time SPM dulu pun aisya banyak risaukan diorang, coz banyak kali kena gastric and so on. And of course my sadness will doubled sebab kena tinggalkan my darling, Qaisara Nabila:'(

But dont worry dear my abah and mak, aisya will try my best to show you the matured side of me. Okay?:)
*hugs and kisses:)

 -Short and sweet-

7 comments:

  1. wah ! matrik ??? good luck kak aisyah :D study rajin2 k
    jngn lpe cite kt blog hidup kat matrik coz one day ika pon nk msuk matrik hehe agaknya lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u dear. Okayy, I will:) gudluck for u too sygs. Study rajin2 tau;)

      Delete
  2. dtg melawat blog akk x)) selamat smbung belajar :*

    ReplyDelete
  3. Congretzzz dear :) Selamat menjadi pelajar hokayy , walau kat mane pun kita belajar , haruslah kita niatkan yang baik ^_^ rezeki ade kat mane-mane !

    Nice your blog .

    ReplyDelete
  4. Tahniah awak,.btw,,you has been tag in my new entry,.
    http://zassdhiey.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete
  5. gud luck dear!

    http://menjadisesuatuygsempurna.blogspot.com/

    ReplyDelete