Sunday, 14 April 2013

Welcome princess Qaisara Nabila:)

Assalamualaikum:)

Ohayo gozaimasu. Ehem, kira pagi la ni kan. Dah lama aisya tak post kan. One of the reasons is.... her:) Qaisara Nabila, my newborn adik! Maksudnya, puteri yang cerdik. Aisya ngan sis aisya yang pilih nama tu. Yup! Aisya dapat adik baru. And the feeling is soo great.


Just imagine there's only three of us, my sister, me and my lil brother(he's fourteen this year) in the family. Sis aisya pulak study, so she not always at home and my brother, he is like soccer-all-the-time type. So, Qaisara's presence is like.. she has unite us again.

She was born on 25th March 2013 at Hospital Sultan Ismail (HSI). Waktu melawat kat situ:
12.30p.m.- 2.00p.m.
4.30p.m.-7.00p.m.
Guard and security kat situ agak strict. Tiap kali waktu melawat nak mula, mesti semua pelawat diri depan gate, tunggu gate tu bukak. Rasa klakar pun ada jugak bila tengok kitorang macam tu. Tapi yang aisya suka, baju patient kat wad bersalin tu lawaa, pink color! Even aisya tak berapa nak suka pink ni sangat tapi cam cute je tengok bakal-bakal ibu kat sana pakai semua pink. 

And, u know something? The day before Qaisara's birth is abah's birthday. So, it was quite meaningful for us:) Tapi kesian jugak kat abah sebab tak dapat nak sambut birthday coz kitorang busy nak sambut adik baru, tapi next year insya Allah, kita celebrate sama-sama k, together dengan mak and Qaisara sekali k(actually, three of them was born in March).

Aisya nak share something lagi ni. Haritu... time kat rumah nenek (mak stay kat sana sepanjang berpantang) adela sorang makcik ni datang, nak urut kan. And she asked few questions about us to mak, as i was eavesdropping,hehe. Lebih kurang beginilah perbualannya:

MCU: Anak yang sulung tu berapa tahun umornya?
Mak: 20 tahun kak.
MCU: Ohh. Yang nombor dua tu tingkatan berape? (*ohh!its mee!)
Mak: Eh tak lah. Dah habis sekolah dah. Baru habis SPM.
MCU: Lahh,iyeke? Saya ingatkan tingkatan dua tadi..
*MCU stands for mak cik urut

Dan tika itulah saya kat tepi tu tak tahu la nak react macam mane. Sedih sebab saya ni rendang aje orangnya or happy sebab kite awet muda. heeee. Tapi  seriously, aisya agak happy jugak time tu sebab still nampak macam budak sekolah lagi youu, huu.

Another good thing ada adik baru ni ialah, aisya dah pandai masak! Opps, correction. Aisya da pandai belajar masak. Yup, Im still in the learning process. Tapi setakat yang simple2 saje. Resepi semua aisya awal2 lagi dah ambil dari mak, malas la google2. Nanti kalau ade masa aisya share k. Since hanya aisya, abah dan adik je kat rumah sekarang, perlulah untuk aisya rajin-rajinkan diri ke dapur, kalau tak alamatnya sayang aje barang2 kat dapur tu, expired nanti kan. And, waktu tu lah dapat rasa macam mana jadi house wife macam mak, penat tau. Time tu rasa nak salute je semua housewife kat Malaysia ni.


Comell kan pic kat atas ni! Actually, sekarang ni kan, kalau aisya pegi mall ke, shopping ke, mata mesti tengok barang baby and semuanye cute sangat-sangat! Kawaii!

Sebenarnya, banyak lagi yang aisya nak share but in the next post iye. About pic adik, buat masa sekarang, rasanya tak payah post dulu, kata orang tua2 tak elok sebab adik still dalam hari lagi kan. But insya Allah after this I will, okay? Mata pun dah nantok dah ni. Nak sambung tido kejap. Dah lama tak tulis blog ni rasa awkward pulak. hee. Oyasemi:)

-Short and Sweet-

5 comments:

  1. bestnya dapat baby baru,. perempuan pulak tu. saya takde adik pompuan, adik semua lelaki. adik bongsu pun dah form four., saya sulung. hmm, btw tahniah dapat adik baru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu:) ohh, so akak sorang ajela perempuan dlm adk beradik, best jgk tuu;)

      Delete
    2. wah , x saba nk tngok gmbr baby tu .. jnji nnt share ok ! kak aisyah , blog ika yg kt bloglist akk tu dh delete :'( blog yg akk komen tu , my new blog :D

      Delete
    3. okayy:) ohh,patutla lme tak update, da buat blog baru ghupenye,,

      Delete