Friday, 22 March 2013

SPM 2012 result :')

Assalamualaikum:)

Alhamdulillah. Only those word that I can say. Syukur sangat, aku dapat 4A+, 3A, 2A- and 1B+. To sum up, 9A1B. The unlucky B+ is Chemistry -,-". Tapi yang sangat terkejutnya, I got A+ for Add Math! Ya Allah, memang surprised giler coz for final exam time form 4 dulu I got F. Sampai sekarang aisya keep it as secret from abah,heee. Ingat lagi apa yang Puan Lakshmi cakap, my Add math teacher for 2 years,
     "Slow but steady,aisyah. I know you can do it"

Seriously, aisya memang sangat berterima kasih pada Puan Lakhsmi coz aisya memang tak ambil tiusyen untuk subjek tu. She's right. Im a bit slow compared to others sebab kat kelas aku macam blur-blur ayam sikit, lambat nak paham. But I have proved to myself, that my hard work had paid off. Tapi sayang sangat sebab she's not there at that time. Dia dah pindah ke sekolah lain.

Lepas dapat result kat tangan je, aisya terus jerit and lompat. Happy sangat. Cepat-cepat cari my lil brother and peluk dia. And he was dumbfounded. hehe. Lepas tu je aisya terus pegi jumpe cikgu-cikgu yang ajar dulu,peluk dan ucap terima kasih kat diorang. And then I realised, mulianya tugas seorang gurukan:)



Dah habis salam dengan semua cikgu, rasa macam nak jumpe and peluk mak je. Actually, mak ngan abah tak dapat datang sekali, they couldn't make it on that day. So apalagi, aisya start enjin and terus balik. Yup! I'm driving to school haritu! haha. Siap pakai baju sekolah lagi tau. Cer imagine camner drivers lain yang potong kereta aisya react! (yes,i admit. im a slow driver. max speed pon 60 km/h je) hehe. Suka tengok reaction diorang bila nampak budak sekolah driving:) Lebih-lebih lagi dengan ketinggianku yang agak rendang ni, macam budak form 3 pun ada -.-!

But, aisya dah ada lesen ok! Bukan memandu illegally iye JPJ:) And, thats why la adik aisya ponteng sekolah haritu, sebab dia nak temankan aisya+risau aisya drive sorang2. Its so nice of him, tapi kesian pulak, tak pasal-pasal kena skipped school. But its worth kan, adik:) Pagi tu lepas sampai kat sekolah, apalagi, show off la depan kawan2 lain. Siap hon diorang lagi, excited sangat. Iyelakan, five years in a row pegi sekolah naik school bus, so bila dapat drive ke sekolah tu macam mimpi pulak.

Bila dah balik tu ofc, mak happy sangat. Then terima call dari sedara and kawan-kawan lama. Semua cakap congrates. Alhamdulillah. Time nak tukar uniform sekolah tu, tetibe je baru teringat, lupa snap! Then, pakai balik tudung sekolah and snap3! Rasa menyesal pon ade jugak sebab tak ambil satu pic pon kat sekolah tadi ngan cikgu and kawan-kawan. But still,its ok. It will always remain as my precious and happiest moments forever:)


-Short and Sweet-

2 comments:

  1. wah tahinah kak aisya ....
    ika nk contahi akak ! InsyaAllah ika nk dptkn 10A+ tuk spm taun dpn
    bangga ngan akk

    ReplyDelete
  2. tenkiu eqa:) *blushing skejap
    gudluck utk spm nnti. i know u can do it girl:)
    aim for straight A's taw.
    lw de pape nk tnye psal studies,email akak jea k.
    insya Allah aka boleh tlg*kalau still ingat lagi lakan,hee

    ReplyDelete