Saturday, 23 March 2013

[K-VARIETY SHOW] Dad, where are you going?

Assalamualaikum:)

Nak tanye sikit, ade tak sesiapa yang tengok variety show ini?


                                                                      running man

Kalau tak, aisya suggest kat korang, Watch It. Memang best! Tapi kalau first timer, better cari or tanya dulu episodes mana yang best coz first impression lasts. Kalau nak tahu, pm or email aisya je k:) Variety show ni memang funny giler sebab setiap cast dia ada different personalities and mission diorang pun best. Citer ni memang popular sampai international and ada episode yang ada Jackie Chan sebagai guest. Time SPM dulu memang selalu tengok, alasannya, release tension. hehe. Tapi now, aisya tak nak cakap pasal running man tapi, pasal another new variety show. Dad, where are you going?



                                                           Dad, where are you going?


Variety show ni pasal 5 orang ayah dan anak mereka. They both need to go for a vacation together but without their wife and manager. Means, diorang kena spend time sama-sama and sediakan keperluan anak diorang sendiri, layan kerenah anak without any helps. Ayah-ayah ni terdiri daripada celebrity from South Korea, pelakon, penyanyi, announcer and atlet pon ada. Tapi kalau nak tengok popular idol cam SuJu, SHINee or DBSK kat sini memang takde la.

Mula-mula, aisya dapat tahu pasal show ni dari SINI. Pastu terus google, tengok and hooked! Antara sebab show ni best ialah:


  • the kids are too adorable! seriously, mereka sangat comel! 
  • each of the kids have different personalities. my favourite one is Hoo:) 
  • we can see macam mana didikan yang berbeza apply pada anak kita. *bukan nak cakap didikan mana yang bagus but just trying to compare them.
  • its real. possibilities untuk script show ini sangat rendah sebab ada antara budak2 ni yang belum tahu baca lagi
  • the show is about how important a dad is in a family. most of them always busy and barely have times with their kids.
  • its so funny! keletah diorang sangat sweet.



Ok! Let me introduce, Hoo.
Sangat cute, suka makan:) have love line with Jia<3

Hoo;)


 Then,Joon. I think he's the most coolest kid.
Sangat cool and hensem:) Mula-mula, he's kinda awkward with his father,lol.

                                                                      Joon<3


The thirth is Junsu.He is soo playful and always curious.
Suka tengok dia ngan ayah dia, macam playmate:)

Junsu;)


Forth is, Min Guk. He's the oldest.
But, he also the one who cries a lot. hee.

                                                                      Min Guk:)



The last one is the only girl, Jia.
She is daddy's girl. She's shy and smart.
And popular among boys too,hee

                                                                              Jia:)


Thats all my opinion. But different ppl have different taste kan. Currently, aisya memang sangat free coz I'm still jobless. So, cerita ni lah antara peneman kat rumah. Abah and mak tak kasi kerja lagi coz diorang cakap pasni dah nak sambung belajar kan, so better duduk and rest je kat rumah dulu:)

Kalau diikutkan, aisya ni memang terlebih rajin kalau bab-bab tengok drama korea, jepun ni semua. Start dari form 3 dulu, time tu kan memang tengah trend k-pop and citer Boys Over Flower kan, sejak dari situ terus hooked. hee.

By the way, kalau ade yang berminat nak tengok citer ni boleh la tengok di SINI with english subtitles. Nak tunggu subbing dia memang sangat lambat dik oii, sebab show ni tak ramai subbers and website yang tolong sub. Thats all hun:)

Credit to:  http://www.allkpop.com/http://www.daebaksubs.com/http://anandayuhee.wordpress.com


-Short and Sweet-

Friday, 22 March 2013

SPM 2012 result :')

Assalamualaikum:)

Alhamdulillah. Only those word that I can say. Syukur sangat, aku dapat 4A+, 3A, 2A- and 1B+. To sum up, 9A1B. The unlucky B+ is Chemistry -,-". Tapi yang sangat terkejutnya, I got A+ for Add Math! Ya Allah, memang surprised giler coz for final exam time form 4 dulu I got F. Sampai sekarang aisya keep it as secret from abah,heee. Ingat lagi apa yang Puan Lakshmi cakap, my Add math teacher for 2 years,
     "Slow but steady,aisyah. I know you can do it"

Seriously, aisya memang sangat berterima kasih pada Puan Lakhsmi coz aisya memang tak ambil tiusyen untuk subjek tu. She's right. Im a bit slow compared to others sebab kat kelas aku macam blur-blur ayam sikit, lambat nak paham. But I have proved to myself, that my hard work had paid off. Tapi sayang sangat sebab she's not there at that time. Dia dah pindah ke sekolah lain.

Lepas dapat result kat tangan je, aisya terus jerit and lompat. Happy sangat. Cepat-cepat cari my lil brother and peluk dia. And he was dumbfounded. hehe. Lepas tu je aisya terus pegi jumpe cikgu-cikgu yang ajar dulu,peluk dan ucap terima kasih kat diorang. And then I realised, mulianya tugas seorang gurukan:)



Dah habis salam dengan semua cikgu, rasa macam nak jumpe and peluk mak je. Actually, mak ngan abah tak dapat datang sekali, they couldn't make it on that day. So apalagi, aisya start enjin and terus balik. Yup! I'm driving to school haritu! haha. Siap pakai baju sekolah lagi tau. Cer imagine camner drivers lain yang potong kereta aisya react! (yes,i admit. im a slow driver. max speed pon 60 km/h je) hehe. Suka tengok reaction diorang bila nampak budak sekolah driving:) Lebih-lebih lagi dengan ketinggianku yang agak rendang ni, macam budak form 3 pun ada -.-!

But, aisya dah ada lesen ok! Bukan memandu illegally iye JPJ:) And, thats why la adik aisya ponteng sekolah haritu, sebab dia nak temankan aisya+risau aisya drive sorang2. Its so nice of him, tapi kesian pulak, tak pasal-pasal kena skipped school. But its worth kan, adik:) Pagi tu lepas sampai kat sekolah, apalagi, show off la depan kawan2 lain. Siap hon diorang lagi, excited sangat. Iyelakan, five years in a row pegi sekolah naik school bus, so bila dapat drive ke sekolah tu macam mimpi pulak.

Bila dah balik tu ofc, mak happy sangat. Then terima call dari sedara and kawan-kawan lama. Semua cakap congrates. Alhamdulillah. Time nak tukar uniform sekolah tu, tetibe je baru teringat, lupa snap! Then, pakai balik tudung sekolah and snap3! Rasa menyesal pon ade jugak sebab tak ambil satu pic pon kat sekolah tadi ngan cikgu and kawan-kawan. But still,its ok. It will always remain as my precious and happiest moments forever:)


-Short and Sweet-

Thursday, 21 March 2013

Pou!

Assalamualaikum:)

Pernah tak korang main game ni?



Pou! Actually, aisya start download application ni kat Play Store awal bulan March haritu. And I find that its too cute! Kawaii sangat! At first aisya saje-saje je download application ni, sabab nama dia macam cute gitu, pou. hehe. Tapi after start, rasa best sangat because the pou is too adorable! Ok! Let me share my pou:)


Lets meet poppeyepou! *bow. 'yoroshikun onegaishimasu'. Sejak tengok cerita Jepun ni makin menjadi-jadi pulak. hehe. Actually, nama poppeyepou tu letak last minute sebab dah tak sabar sangat nak main kan, so main letak je. Kalau nak main application ni, baik pikir dulu namanya iye.

Sebenarnya kalau nak dibandingkan dengan pet biasa yang boleh dibelai-belai macam kucing, hamster, rabbit, etc, definitely aisya will choose pet biasa. Tapi.. for some reasons, tak boleh nak pelihara. One of them is malas nak jaga. heee. Lagipun sebelum ni ade pelihara rabbit 3 ekor, Putih, Tam and Zealand. Emm. Tak sure ade lagi tak gambar diorang. Kalau ade nanti aisya share k:) But unluckily,Putih and Zealand meninggal and Tam lari bawa diri. Sad ending kan, thats why bila nak pelihara pets kat rumah kena pikir berkali-kali dulu. :'(

By the way, kalau dah ade application ni, jangan lupa friends ngan aisya k. Search poppeyepou je.


                                        my poppeyepou life cycle. sobs. dah beso dah anak mak..



-Short and Sweet-

A newbie here.

Assalamualaikum:)

Lets cut it short. Shortly, my name is Siti Aisyah.
Currently a 18 years old teenager. Staying somewhere in Johor Bahru(iloveJB).
A '95 batch for SPM 2012.

Err. U know, Im not good for doing an introduction.
And Im not so good with words too. It's obvious anyway. -,-"
I love something short, sweet and meaningful. Thats all from me,a newbie:)

http://misshygiggles.blogspot.com/

                                                  tumpang lalu,misshygiggles:)


-Short and Sweet-